Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Passie- en Paasconcert in de Sint Jan in Gouda – GEANNULEERD

Concert kerk Sint-jan Gouda

11 april 2020 - 19:00

€2.50 – €15.00

Wilt u de uitzending via YouTube volgen klik dan hier.

_________________________________________________________________________________

HELAAS KAN DIT CONCERT I.V.M. HET CORONAVIRUS NIET DOORGAAN. 

Had u al een concertkaart gekocht via de site dan wordt deze aan u teruggestort, u hoeft hiervoor niets te doen. Had u een kaart via één van onze leden gekocht of in de boekhandel dan kunt u een mail sturen naar penningmeester@voxjubilans.nl (Hettie van Beek), zij zal het dan verder financieel met u afhandelen.

Uitvoering oratorium “Tot Leven Geroepen” op Stille Zaterdag

Op Stille Zaterdag hoopt Vox Jubilans het oratorium ‘Tot Leven Geroepen’ uit te voeren in de St. Janskerk in Gouda. De tekst van het oratorium is geschreven door Henriette Maaijen, aan de hand van het Johannes-evangelie. Dirigent André van Vliet heeft de teksten op muziek gezet voor solist, koor, piano, orgel en orkest.

 

Inhoud oratorium

Als iemand die je lief is, sterft, dan zijn de laatste woorden van diegene vaak heel waardevol voor hen die achterblijven. Het zijn woorden die men koestert en niet snel vergeet.

De Heere Jezus heeft vlak voor Zijn sterven ook woorden gesproken die van grote betekenis zijn geweest voor degenen die Hij achter liet. Het Paasoratorium ‘Tot Leven Geroepen’ is geschreven naar aanleiding van deze uitspraken van Jezus. Vandaag de dag hebben die woorden ons nog steeds veel te zeggen.

Het oratorium begint met de dood en opwekking van Lazarus. Vanaf dat moment is de Heere Jezus bezig om de mensen om Hem heen voor te bereiden op Zijn eigen dood. Jezus zegt:

“Ik ben de Opstanding en het Leven, wie in Mij gelooft zal leven”. Met die woorden laat Jezus zien dat de dood het laatste woord niet heeft. De opwekking van Lazarus bevestigt dat.

We volgen Jezus verder op Zijn lijdensweg naar Golgotha.

We zien hoe Hij sterft en in het graf wordt gelegd, maar Hij blijft daar niet, Hij staat op uit de dood. We zingen daarom: “Looft God, de bron van het leven”.  En omdat Hij leeft, leven wij met Hem. Nu en tot in eeuwigheid!

 

Medewerkenden

Dit indrukwekkende oratorium wordt uitgevoerd door de Hervormde Gemengde Zangvereniging “Vox Jubilans”. Verdere medewerkenden zijn: Marco den Toom – orgel, Lennart Moree – vleugel, Jacob Schenk – tenor, l’ Orchestra Particolare– orkest en ds. A. Baas, spreekstem.

 

Entreekaarten

Kaarten in de voorverkoop kosten € 15 en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50. De kaarten zijn via onze website (hieronder) te bestellen en zijn ook te koop bij boekhandel Burger in Waddinxveen en boekhandel Smit in Gouda en kunt u ook via onze koorleden kopen. Kaarten aan de kerk kosten € 17,50 en € 5.

Van harte welkom op zaterdag 11 april om 19.00 uur in de St. Janskerk in Gouda. De deuren van de kerk gaan om 18.30 uur open.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Gegevens

Datum:
11 april 2020
Tijd:
19:00
Kosten:
€2.50 – €15.00

Locatie

Gouda
Achter de Kerk 2
Gouda,Zuid-Holland2801 JWNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0182 512 684
Site:
https://www.sintjan.com/
Ga naar de bovenkant