Première oratorium ‘Op weg naar het Licht’ door Vox Jubilans

Op Tweede Kerstdag gaat het kerstoratorium Op weg naar het Licht in première. Deze zal plaatsvinden in concertgebouw
De Doelen in Rotterdam. Het kerstoratorium is speciaal voor Vox Jubilans geschreven door Hans de Ruiter en op muziek gezet door Johan Bredewout.

Nieuw oratorium
Eeuwenlang hebben generaties van mensen uit gekeken naar de komst van de Messias, de beloofde Verlosser.
Profeten en psalmdichters, allemaal hebben ze uitdrukking gegeven aan het verlangen naar de vervulling van de belofte door God gegeven, dat eenmaal de wereld verlost zou worden uit de duisternis van zonde en kwaad.
Waar duisternis in de Bijbel staat voor de ellende waarin de mens leeft, ver bij God vandaan, zo staat licht voor een nieuw leven in de nabijheid van de HEERE God: een leven in gerechtigheid en vrijheid, verlost van het kwaad, zoals de HEERE dat in Zijn scheppingsplan eens bedoelde.
Dit oratorium wil dat verlangen uitdrukken en ziet in de komst van de Heere Jezus in de kribbe van Bethlehem de vervulling van Gods belofte. De Heere Jezus zegt immers: “Ik ben het Licht der wereld”. Maar we blikken ook nog verder naar de uiteindelijke voltooiing als in het nieuw Jeruzalem geen zon of maan meer nodig is, omdat de heerlijkheid van God haar verlicht en haar lamp het Lam is. Johan Bredewout heeft de inhoud van dit oratorium op een prachtige en indringende wijze op muziek gezet voor koor, orkest en sopraan.

Gevarieerd programma van bekende en klassieke kerstliederen
Voor de pauze is er een gevarieerd programma van bekende en klassieke kerstliederen zoals Stille nacht in een bewerking van André van Vliet, Kind dat God ons gaf van Pieter Stolk, Nativity carol van John Rutter, Child of the Star Adoration van Camp Kirkland en Lift up your heads, o ye gates van G.F. Händel.

Medewerkenden
Verdere medewerkenden aan dit concert zijn Margreet Rietveld – sopraan, Marjolein de Wit – fluit, Anja van der Maten – hobo, Antoine Jansen – fagot, Arjan en Edith Post – trompet, Jaap Klootwijk – pauken, Marcel van de Ketterij – orgel, Johan Bredewout – vleugel, Ensemble Jochanan – strijkerskwintet en ds. M. Messemaker – spreker. André van Vliet heeft de algehele leiding.

Bestellen kaarten
Het concert begint om 10.30 uur en vanaf 10.00 uur is de concertzaal open. De kosten zijn € 25,- voor de eerste rang en € 17,50 voor de tweede rang. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 10. In de prijs is inbegrepen het programmaboekje met volledige teksten, een consumptie voorafgaand aan het concert en in de pauze. Kaarten zijn te bestellen via de website van De Doelen of 010 – 217 17 17.