Wij hopen dat u de uitzending van ons Kerstconcert in de Doelen 2019 heeft kunnen zien en beluisteren en dat u er van genoten heeft.

Wij hopen dat we D.V. Kerst 2021 weer een Kerstconcert in de Doelen kunnen geven en dat u ook hierbij aanwezig kan zijn. Wij wensen u een goed en gezegend nieuwjaar toe en hopen u in 2021 weer te mogen begroeten op één van onze concerten.

_____________________________________________

Uitzending Doelen-kerstconcert 2019 via YouTube

Tweede Kerstdag om 10.30 uur kun je tóch naar een concert van Vox in De Doelen luisteren. We hebben een prachtige opname van vorig jaar. Het lijkt bijna alsof je live aanwezig bent…

De hyperlink naar YouTube kun je hier vinden.

We zeiden het al eerder: wat is een Tweede Kerstdag zonder Vox in De Doelen? Anderhalve week geleden nog hadden we het idee om een opname te maken in de St. Janskerk, en die op Tweede Kerstdag uit te zenden. Na de verscherpte corona-maatregelen was dat helaas niet meer mogelijk.

Inmiddels hebben we een prachtig alternatief! We zenden via YouTube het kerstconcert van vorig jaar uit. Wat ga je horen en zien?

Bekende, klassieke kerstliederen en een oratorium

Het eerste deel van het programma bestaat uit bekende en klassieke kerstliederen zoals Stille nacht in een bewerking van André van Vliet, Kind dat God ons gaf van Pieter Stolk, Nativity carol van John Rutter, Child of the Star Adoration van Camp Kirkland en Lift up your heads, o ye gates van G.F. Händel. 

Het tweede deel van het programma voeren we het kerstoratorium Op weg naar het Licht uit, dat is geschreven door Hans de Ruiter en op muziek gezet door Johan Bredewout

Medewerkenden 

Verdere medewerkenden aan dit concert waren Margreet Rietveld – sopraan, Marjolein de Wit – fluit, Anja van der Maten – hobo, Antoine Jansen – fagot, Arjan en Edith Post – trompet, Jaap Klootwijk – pauken, Marcel van de Ketterij – orgel, Johan Bredewout – vleugel, Ensemble Jochanan – strijkerskwintet en ds. M. Messemaker – spreker. André van Vliet had de algehele leiding.

Teksten van de liederen

De teksten van de liederen kun je hier downloaden.

Prog. 2020-12-26 De Doelen

Gift

Wil je – als blijk van waardering – na de uitzending een gift overmaken, kun je de QR-code gebruiken of ons bankrekeningnummer IBAN NL80RABO0366878611 t.n.v. Vox Jubilans onder vermelding van ‘Kerst 2020’. 

De uitzending is op YouTube te bekijken vanaf Tweede Kerstdag 10.30 uur tot en met maandagavond 28 december 23.59 uur.