Links

Links

Uit hoeveel leden bestaat het koor?

In de loop der jaren is Vox Jubilans uitgegroeid van een plaatselijk koor tot een regionaal koor met rond de 120 leden.

Wat is Vriend van Vox?

Bezoekt u regelmatig een concert van Vox Jubilans? Vindt u het fijn om naar een cd van Vox te luisteren? Wordt dan ‘Vriend van Vox’ en profiteer van een aantal voordelen!

Wanneer zijn er weer concerten?

Op onze concertagenda pagina kunt u alle concerten zien.

Wanneer geven jullie concerten?

In de concertagenda vind je al onze concerten.

Hoe kun je lid worden van Vox Jubilans?

Bij ‘meezingen’ vertellen we wat meer over de inhoud van onze repetities en hoe je lid kunt worden.

Hoe groot is Vox Jubilans?

We hebben zo’n 125 leden die uit Waddinxveen en de wijde regio (van Veenendaal tot Oud-Beijerland) komen.

Welke organisten zijn nog meer verbonden geweest aan Vox Jubilans?

Vanaf 1957 tot zijn overlijden in 1984 was dat Feike Asma. Daarna kwam Klaas-Jan Mulder en vervolgens was Jan Mulder onze vaste organist.

Begeleidt Marco den Toom alle concerten van Vox?

Hij is vaste begeleider bij de grote concerten, zoals het kerstconcert in De Doelen op Tweede Kerstdag en het Passie- en Paasconcert op Stille Zaterdag. Bij andere concerten werken we ook samen met bijvoorbeeld Marcel van de Ketterij, Bert Kruis en anderen.

Moet je noten kunnen lezen als je lid wilt worden van Vox?

Het is niet noodzakelijk, maar wel een pré omdat je gemakkelijker de muziek kunt meezingen. Enig muzikaal gevoel is (uiteraard) onontbeerlijk.

Moet je thuis studeren?

Dat hangt er vanaf hoe snel je nieuwe muziek instudeert. Als we veel nieuwe muziek hebben, wordt er wel verwacht dat leden thuis regelmatig studeren. Hiervoor stellen we studiemuziek via het ledenportaal beschikbaar.

Is er een leeftijdsgrens?

Nee, iedereen is welkom. Kwaliteit vinden we belangrijker dan leeftijd.

Bent u al vriend van Vox?

Bezoekt u regelmatig een concert van Vox Jubilans? Vindt u het fijn om naar een cd van Vox te luisteren? Wordt dan ‘Vriend van Vox’ en profiteer van een aantal voordelen!

Zomerconcert Waddinxveen

Gewoontegetrouw sluit Vox Jubilans het seizoen af met een zomerconcert dat gratis toegankelijk is. Thema van het concert is ‘Veilig bij U’. Dit thema klinkt door in liederen, zoals Wie Lieblich Sind Deine Wohnungen van J. Brahms, Cantique de Jean Racine van G. Fauré en O hoe lief’lijk is Uw woning van J.H. Maunder. Ook Psalmen ontbreken niet. Op het programma staan een bewerking van Psalm 51 en van Psalm 77. Er wordt een collecte gehouden voor de Stichting Christian Refugee Relief, die hulp verleent in onder andere Oekraïne. Medewerkenden aan dit concert zijn Marco den Toom, orgel en Lennart Moree, piano. De algehele leiding is in handen van André van Vliet. Het concert vindt plaats op dinsdag 28 juni in de Morgensterkerk aan de [...]

Passie- en Paasconcert Sint Jan Gouda

"Het duister wijkt....... voorgoed! Het licht van de eerste paasmorgen stroomt mij tegemoet." Daarvan mochten we zaterdag in de St. Janskerk met veel vreugde zingen! We wensen u en jou gezegende Paasdagen toe. "De Heere is waarlijk opgestaan!" Als koor waren we dankbaar dat we na zo'n lange tijd weer een concert konden geven waarbij we weer een ouderwets volle Sint Jan met bezoekers mochten ontvangen.

Projectkoor Joy nieuws, concert zaterdag 9 april!

Momenteel wordt er iedere vrijdagmiddag door bijna 70 kinderen hard geoefend in De Hoeksteen. Zij bereiden zich o.l.v. Judith Honkoop voor op hun optreden op zaterdagavond 9 april (was eerst 2 april!) in de Bethelkerk. Het thema waar zij over gaan zingen is: Prijs Hem! Psalmen voor kids Zet u de datum alvast in uw agenda? We kijken uit naar een bomvolle Bethelkerk!! Tot ziens namens de kinderen van JOY en het JOY-team

Ga naar de bovenkant