Organist

Organist

Organist van Vox Jubilans

Twaalf jaar was-tie, en toen deed hij zijn openbare debuut voor de EO-televisie in het programma ‘Jong geleerd’. Na vijf jaar orgellessen gevolgd te hebben bij Henk van Zonneveld en Herman van Vliet gaf hij zijn eerste cd uit.

Op hetzelfde Conservatorium in Utrecht waar André studeerde, was ook Marco te vinden. Andere leermeesters waren Charles de Wolff en Klaas Jan Mulder. En in Duitsland, aan het International Zentrum “Institut van de Klashorst” in Müllheim an der Ruhr heeft Marco ook het nodige opgestoken.

Eigen stijl en sfeer

Wie weleens een concert van Marco heeft bijgewoond, weet dat het muzikaal enthousiasme eraf kan spatten. Hij brengt z’n eigen stijl en sfeer mee, geeft talloze orgelconcerten en werkt veel mee als begeleider van koor- en samenzang, aan radio-, tv- en cd-opnamen.
We zijn blij dat Marco sinds 2007 onze vaste organist bij grote concerten is. Samen met André is het een top-duo.

Voor meer informatie: www.marcodentoom.nl

Veelgestelde vragen

Welke organisten zijn nog meer verbonden geweest aan Vox Jubilans?

Vanaf 1957 tot zijn overlijden in 1984 was dat Feike Asma. Daarna kwam Klaas-Jan Mulder en vervolgens was Jan Mulder onze vaste organist.

Begeleidt Marco den Toom alle concerten van Vox?

Hij is vaste begeleider bij de grote concerten, zoals het kerstconcert in De Doelen op Tweede Kerstdag en het Passie- en Paasconcert op Stille Zaterdag. Bij andere concerten werken we ook samen met bijvoorbeeld Marcel van de Ketterij, Bert Kruis en anderen.

Organist Vox Jubilans
Ga naar de bovenkant